Cinemaniac се премести на НОВ адрес!
След 60 секунди, ще бъдете автоматично пренасочени към http://blog.elfglade.com/
НЕ Е ПРОСТО НОВ ОБЛИК! Тези, които ме четат, за да не правите излишно трафик (дразнещо е) - сменете адреса ми във вашия блогрол!
Благодаря!

Saturday, July 05, 2008

»©« Bad Boys



Класиката си е класика! Не беше минал и ден откакто гледах Ханкок и физиономията на Уил Смит ми се появи редом до тази на Мартин Лоурънс. А за фон, съзнанието ми тананикаше небезизвестното "Bad boys, bad boys, what you gonna do... what you gonna do when they come for you?" - в следствие на което изпитах неистова нужда да гледам и двете части на Лоши момчета. Не че не ги гледах миналата година. Не че и преди това не се е случвало да съгреша с тях. Луда работа. Ненадминатия полицейски дует детектив Майк Лаури и детектив Маркъс Бърнет още един път пред очите ми с Лоши момчета от 1995 година.

Филмът беше невероятен хит. Спомням си когато излезе, феновете полудяха. Всички видеотеки го имаха като топ ъф дъ топс филм. Навсякъде ползваха кадри от лентата, не даваха и секунда мира на Уил Смит и Мартин Лоурънс. Под опеката на класния блокбастър режисьор Майкъл Бей, финансирани от гръмотевиците Дон Симпсън и Джери Брукхаймър, двамата чернокожи актьори превърнаха две корави ченгета в символ на полицията от Маями. Лошите момчета, които трябва да оцелеят изпод дъжд от куршуми, взривове и да докопат липсваща партида наркотик. Щом е Маями, няма как да не са замесени наркотици. А щом Майкъл Бей има за целта да създаде касов екшън, следват много преследвания в типичен негов стил, много шум и прелитащи куршуми, а за фон - музиката на Марк Манчина. Има няколко теми от филма, които са ми любими и действат много надъхващо, докато го гледаш. Музиката винаги е важна.
Освен лудите гонитби и каскади, екшънът е разведряван от солидно количество лафове. Било то караници между партньорите, начинът по който се справяха с всички ситуации, лудият им шеф (Джо Пантолиано) - просто малка част от сценария на Лоши момчета. А снощи се замислих дали изобщо има някой, който да не харесва тандема. Не казвам, че трябва да са луди фенове и да имат плакати по стените си. Просто да се радват на филмчето всеки път, когато лентата се завърти и гумите на Порше 911 изпилят бясно.

Лошият в сюжета е Чеки Карио и неговата група главорези, които ловко успяха да изнесат сносно количество дрога под носовете на ченгетата. Междувременно Теа Леони стана свидетелка на убийството на най-добрата й приятелка. От същия този лош Чеки Карио. А Мардж Хелдженбъргър дишаше във врата на Пантолиано, заради липсващата дрога и беше готова да опандизи всяко подозрително ченге. Вътрешни афери, това им е работата.
Накратко - на нашите лоши момчета хич не им беше лесно да се оправят със ситуацията. Да не говорим за десетките непредвидени случки, в които попадаха и трябваше да намират изход по бързата процедура.

Класно, класно - иде ми да се разплача, хехе. Но няма, сдържам си сълзите защото екшънът продължава с втора част. По-подробно ще ви разкажа следващия път, тази статия си я оставят само за първенците от 1995-та година. Тъкмо след това ще ви стане ясно коя от двете предпочитам повече, ако изобщо имам отявлен водещ в класацията на филмите с продължения.
Но Майкъл Бей си знае работата. Имаш време най-много за 2-3 глътки въздух, след това отново нещо избухва или куршум се забива в стената на 5 сантиметра от главата ти. На косъм, а? Трудна работа е да си лошо момче. Като се има впредвид суровия занаят и всичко онези лоши момчета наоколо, които обаче са срещу теб. Майк Лаури и Маркъс Бърнет в хитовият Лоши момчета!

No comments: