Cinemaniac се премести на НОВ адрес!
След 60 секунди, ще бъдете автоматично пренасочени към http://blog.elfglade.com/
НЕ Е ПРОСТО НОВ ОБЛИК! Тези, които ме четат, за да не правите излишно трафик (дразнещо е) - сменете адреса ми във вашия блогрол!
Благодаря!

Thursday, July 03, 2008

»©« Hancock



Преди два дни Ханкок излетя от светата гора на Калифорния. Днес посрещнах кацането му на покрива на CINEPLEX (София, България). Не се бавих много, зареден с две бутилки Туборг се настаних удобно, за да се насладя на това, което нестандартния супер герой има да покаже и каже на публиката. Масите бяха заинтригувани, възрастовата таргет група варира в рязки граници: 12 - 45, залата е повече от наполовина пълна, всички са в очакване.
Плочата се завърта, сирените пищят, по радиостанциите диспечерите предават код 10-4. Малко хлапе побутва похъркващ пияница на една пейка в центъра на града. Търкалящите се празни бутилки от алкохол звънтят в ушите на дремещия. Събужда се. Представям ви героят от ново поколение - Ханкок. Едноименния филм е поредната режисьорска проява на Питър Бърг и компания. Ако не се лъжа в продуцентските надписи, по време на финалните надписи, забелязах името на Майкъл Ман. Не отдавна (всъщност доста отдавна, миналата година) двамката сътвориха едно друго добро филмче - Кралството. Този път, настрана от военните конфликти и патриотичните възгледи, Питър Бърг ни представя Уил Смит в ролята на Джон Ханкок. Проблемен супер герой, който не се радва на голяма положителна популярност в градчето, което "пази" от престъпността. Всички го мразят. За тях той е задник!

Но един обикновен ден, въпреки махмурлука, Ханкок спасява ценен човешки живот - Рей (Джейсън Бейтман - друго име, с което свързваме творчеството на Питър Бърг). Последният се оказва единствения благодарен в цялата околия, на когото му запуква за Ханкок. С план и нюх към въдворяване на реда и изчистване опетненото име на Ханкок, Рей измисля набързо какво да направи героят, за да... започнат да го уважават.
И така започва приключението. Една наситена с тънък хумор и вулгарни закачки драма. Мда, точно така. В очите на Уил Смит последно време ни е лесно да откриваме драмата. Ролите, в които се превъплъщава носят уникален заряд, и лошото момче отдавна доказа, че го бива за всякакви роли. Леко дъвчещ устните си, лъхащ на алкохол от десетки метри, непукист, пред вас е Ханкок - героят, който ще спаси деня! Три пъти ура за Ханкок, да ви видя ръцете горе.
Още преди няколко месеца, когато Дермата ми метна трейлъра за гледане и двамата бяхме сигурни, че Ханкок ще си струва гледането. А на голям екран - усещането винаги е по-силно. Ханкок не прави изключение - удоволствие за зрителите. И въпреки, че предната вечер Ричард се опита да ми развали кефа, като набързо се опита да ми рецензира филмчето, аз го спрях навреме. Беше прав, че филма е добър, готин за кино прожекция и... малко тъжен. Но все пак духът на Ханкок е по-силен, от която и да е мелодрама така че не се притеснявайте. Щом аз не пуснах сълзи и вие няма да го направите. Но доволно ще се хилите и радвате и от дребните сцени, има защо.

За пореден път Питър Бърг прави успешна стъпка в режисурата си, а Уил Смит се утвърждава като водещ актьор. Ама че съм, за малко да пропусна - голямата изненада във филма - Чарлийз Терон. Секси блондинката е в ролята на тихата и смирена, влюбена в съпруга си Рей мацка. Но погледът й ме осъмни още при първата й среща с Ханкок. Защо ли? Защото премиерата е в разгара си и чака такива любопитковци като вас. Така че веднага щурмувайте кино залите, няма да ви е трудно въртят филма през половин час. Ханкок ще е тук още дълго време, но не допускайте да отегчите супер героя с пасивността си. Приятно филмче за разпускане в ранния петъчен следобед, през събота вечер с приятели или просто последна глътка почивка в неделя преди новия работен понеделник.

3 comments:

GaN said...

Е, след такова представяне може ли да не го гледам? :)

Тъкмо се появи в тракерите ако не се лъжа.

Вал Гетова said...

браво браво... :) само не ми кради профисионалното поле за изява ;) хахаха :) значи си го гледал и си останал доволен... мн се радвам :)

Le_Grand_Elf said...

@GaN: Ще го гледаш, какво друго ще правиш :)) Става за хоум видео, но на киното беше по-внушителен вида на тази пиянска мутра Ханкок :))

@Val: ПрофEсия :P
Не крада, не се притеснявай ;) Творя от миналата година, юли... малко съм те изпреварил, хихихи ;))