Cinemaniac се премести на НОВ адрес!
След 60 секунди, ще бъдете автоматично пренасочени към http://blog.elfglade.com/
НЕ Е ПРОСТО НОВ ОБЛИК! Тези, които ме четат, за да не правите излишно трафик (дразнещо е) - сменете адреса ми във вашия блогрол!
Благодаря!

Thursday, June 05, 2008

»©« The Onion Movie



"I don't think you have the balls..."
Още един "инцидентен филм". Преди да сте задали въпроса какво е туй чудо, ще се изпреваря като ви предоставя дефиницията: филм, заглавието на което научавам 10 (или по-малко) минути преди да реша, че ще го гледам. Изпълнен инцидентен филм е частен случай на предното определение. Което означава, че имам достъп до филма (мда, продуцентите са ми близки приятели и ми меткат DVD-та с което и заглавие да си пожелая). Около въпросният The Onion Movie обаче има много въпросителни. Първо, Жорката ми метна едно трейлърче в YouTube за тази нова лента. Било много смешно и по-добро от досегашните пародии и филми в този жанр. Хм, разгледах клипчето и наистина - на места доста се смях, изглеждаше свежо.
Но тази лукова глава ми изглеждаше съмнително. Самото заглавие звучеше не абсурдно, а... тъпо. Не знаех какво по-дяволите е това: "America's finest news source" - и затрупвах събеседника си с поредица от въпроси. Накрая ми беше изпратен нов линк, отново към YouTube с няколко минутна шега. Това клипче беше отрязък от една серия на въпросното сатирично предаване - The Onion: America's finest news source. Загледах с интерес, но в един момент не ми беше смешно. Опитът за черен хумор е рискован. Можеш без да се усетиш съвсем леко да престъпиш границата и да навлезеш в областта на пълната простащина. Говоря за темите, с които сценаристите на това предаване (после сценаристи и на филма) се гаврят. Защото това не беше просто насмешка или интелигентен хумор/сатира. Беше пълна порнография и прекалено жестока шега. Може би твърде рязко реагирах, но според мен дори комедията си има някакви граници.
Както и да е - потресен от ситуацията ВСЕ ПАК реших да видя дали и филма не е толкова "кофти". На рекламата видях няколко смешни моменти, които вещаеха усмивка на лицето ми, макар и само за 80 минути.
Но колкото и силни да бяха надеждите ми The Onion Movie не е избягал много от стандартните си телевизионни емисии. Тук там развеселяваше, и в един миг: БАМ - нещо покъртително, което ама хич не ми е смешно. Определено беше различен от други комедии (даже и от тези чернохуморните), но някак си твърде безотговорен. Някои хора просто нямат свян пред това с какво си правят ташак.
Радвах се на Стивън Сегал и пълното му падение - да се снима в подобен филм и то да играе ролята на The Cock-puncher :) Но пък се смях, както и на класната реплика: I don't think you have the balls...
След филма, доста разочарован, реших да проуча какво точно е това The Onion, защото в интернет гъмжеше от картинки с логото и слогана. Във вярната ми Уикипедия всичко си пишеше. Кое, как, защо и даже историята на филма - през 2003 е трябвало да излезе въпросната лента, но не е посрещната с добро - проекта е прекратен. Ала изглежда киноиндустрията е изтъпяла доста през последните 5 години и воала - имаме си The Onion Movie, че даже и хора които зверски ще му се изкефят. Трагедия според мен, имаше истинност във филма, но тя е повече за съжаление на историята която пресъздава.

No comments: