Cinemaniac се премести на НОВ адрес!
След 60 секунди, ще бъдете автоматично пренасочени към http://blog.elfglade.com/
НЕ Е ПРОСТО НОВ ОБЛИК! Тези, които ме четат, за да не правите излишно трафик (дразнещо е) - сменете адреса ми във вашия блогрол!
Благодаря!

Saturday, May 10, 2008

»©« Something's Gotta Give



Невъзможно твой (Something's Gotta Give) - този филм го имах на DVD преди много време, говорим за официалния диск рилийз, имах го. Въпреки това обаче не го пусках никога. Някак си не ми беше достатъчно, че Джак Никълсън играе вътре и че режисьор е Нанси Майърс (повелителката на странните, но готини романтични комедии). Нея я познавах от филма Какво искат жените, където направи Мел Гибсън луд, но пък страшно забавен. Може би заради участието на Даян Кийтън или някакви отрицателни мнения, никога не плейнах Невъзможно твой. Мда, доколкото си спомням трейлъра беше бозав.
Да, но миналата година щеш нещеш по Нова ТВ го даваха. Загледах първите 10-на минути и ми се стори доста интересен. После на части с прескоци хванах още по 5 минутки от средата и малко преди края, което привлече още повече интереса ми. Неофициално си намислих да не мотая повече, а да взема да го гледам. Явно е готин филма, пък и вече имах по-топли чувства към играта на Даян Кийтън. Всъщност не ме разбирайте погрешно. Гледал съм много нейни филми, тя е добра актриса. Обаче от трейлъра, който гледах навремето нещо ме издразни и не исках да си губя времето с Невъзможно твой.

Колко съм радостен обаче, че въпреки всичко го гледах. По-добър от Какво искат жените. Много класна романтика, за двама души над средната възраст. Да си ги кажем пенсийки. Ами да, Джак Никълсън играе застаряващ бизнесмен, на 63 години, който обаче държи едни от най-големите музикални лейбъли - за рап при това. Даян Кийтън е драматург, пише разни пиески. И ако паметта ми не ме лъже, героинята и беше на около 55 години. Плюс минус 1-2, не си спомням наистина. Идеята ми е, че във филма двамата играят себе си, с достатъчно кино опит през годините, близки като възраст до персонажите си, с прекрасно поведение и актьорска игра. И най-дребните неща, които правят ви разсмиват, защото те знаят какво е чувствена комедия и тънък хумор, така че да достигне до всеки зрител. А под режисурата на Нанси Майърс, която е спец в областта - нещата се превръщат в класика и нещо повече от годишен кинохит.
Хари Сенборн (Джак) е старо куче. Развеждал се 3-4 пъти, в момента сингъл, обожаващ младите момичета и все още притежаващ чар, за да бъде харесван и от тях. Заедно с новата си приятелка Мерин (Аманда Пийт), двамката отиват във вилата й край океана, където да изкарат уикенда. Мислейки обаче, че са сами полуголи, в кухнята се натъкват на майката на Мерин - Ерика (Даян) и леля й Зои (Франсис МакДорманд). За малката палавница това не е проблем, въпреки че не са й останали много дрехи по тялото. Виж за стария Хари, който ровичкаше в хладилника се получи повече от сконфузно положение. Така се запознаха. После последваха няколко инфарктни ситуации, които преобразиха героя на бохема и напълно преобърнаха чувствата на писателката.

Като капак на цялата любовна история и струящата от екрана романтика се появи и той - доктор Джулиан Мърсър (Киану Рийвс), който имаше невероятна мания по Ерика. Влюби се в нея, постоянно говореше колко яка писателка е, искаше да й скочи в гащите, нищо че можеше да му е майка. Луда работа. Пък знаете го Киану, той е готин. Доктор е, би трябвало да е заобиколен от готини момичета - НА НЕГОВАТА ВЪЗРАСТ.
Но колкото и да се върти аферата, каквито и неочаквани ситуации да препират героите на филма, рано или късно нещата отиват към хепи енд. За кой обаче ще е хепи, за кой хипи, ще се разбере най накрая. Всичко така запланувано, че двойката Джак и Даян ще ви се сторят много повече от влюбени. Усеща се енергията на романтиката в повечето сцени, когато двамата остават на саме. Което си е един вид показване на това как се прави, от хора, които са го правили и все още са способни да го правят. Хаха, объркващо нали? И за вас ще бъде объркващо, но повече смешно, когато двамата се опитваха да... нали се сещате.
Смела комедия, прекрасна романтика, неповторим стил Майърс. Класа актьори с пасващи им герои. Какво друго може да се очаква от такъв филм освен едно чисто и неопетнено забавление. А музиката беше също добре подбрана. Често вървеше един мотив, който дава уникална свежест на филма. Ще ти се да вдишаш романтиката между героите. За да не прекалявам с влюбчивите термини ви препоръчвам филмчето. Не постъпвайте като мен да му се мръщите. Ако сте отлагали досега, време му е да кажете: "Стига!" - само че без киселото мляко. Приятно гледане!

No comments: