Cinemaniac се премести на НОВ адрес!
След 60 секунди, ще бъдете автоматично пренасочени към http://blog.elfglade.com/
НЕ Е ПРОСТО НОВ ОБЛИК! Тези, които ме четат, за да не правите излишно трафик (дразнещо е) - сменете адреса ми във вашия блогрол!
Благодаря!

Friday, January 25, 2008

»©« Love and Other Disasters



гей
геят, гея, мн. гейове, м. Хомосексуалист. Гейклуб.
любов
ж., само ед.
1. Чувство на самоотвержена и силна привързаност към някого, основано на кръвно родство, приятелство, разбирателство. Майчина любов. Синовна любов. Любов към родината. Любовта между хората. Съпружеска любов. Умирам от любов. Гореща любов. Взаимна любов.
2. Склонност, пристрастие, предпочитание, привързаност към нещо. Любов към работата. Любов към музиката. Любов към природата.Обяснявам се/обясня се в любов (на някого). Разкривам чувствата си (обикн. между мъж и жена). • Женя се по любов. Женя се заради любов към партньора си.
Нали се сещате, че напоследък като правят романтични комедии (онези филми, за най-хубавата възраст при хората, младостта в средата на 20-те им години) главната героиня, дето открива любовта живее с (или най-малкото си има) най-добър приятел, който е гей. С него се събуждат сутрин (в секси квартирата си), с него си лягат вечер след обсъждане на изминалия ден и предложенията кой какво да прави с живота си... и как любовта е първо, второ, трето... и как всички ние, бла бла бла.
Е стига вече! Ясно е че не е така. Както и че не всички 20-30 годишни, търсещи любовта, живеят в Ню Йорк, работят някаква лесна, обаче добре платена работа (я пишат за известно списание, я са най-добрите уеб дизайнери, или пък помагат на някой вещ фотограф-гей (гей - за да не се е налагало да спят с него)) и винаги... всичко друго им е на ниво, само щастието го няма.
Стига вече, ама Холивуд не спира! А защо?! Ми защото явно имаме нужда от разни такива прозаични бози. А аз стига съм плювал, защото не само че изгледах филма - Любов и други катастрофи (Love and Other Disasters), ами даже ми хареса (хахаха, искаше ви се да кажа че съм се влюбил в най-добрия приятел на героинята на Британи Мърфи?).

Британи Мърфи, Матю Райс, Сантяго Кабрера и Катрин Тейт са главните действащи лица в увлекателната романтика на режисьора Алек Кешишиян, с много неловки моменти, с много гейове, с много разсъбличания на главната героиня... и с подобаващ хепи-енд, където всеки познава всеки, спал с всеки, простил на всеки - радостен за щастието на всички!
Ами да, това е обобщаващ plot-line за филма. А кое го прави струващ си за гледане. Ами забавните моменти. Сега, обикновено в такъв тип филми, някой някъде е напипал нишката на истинския живот, има правдоподобност, даже и нещата които се коментират вътре, звучат реални или пък намираме съвпадения в собствения си живот. Е да, ама тука... няма да намерите :)
Но за сметка на това, пак повтарям - забавно е!
Героинята на Британи е "Търсещата", която се чука с нейния бивш, само защото... я кефи, но не иска сериозна връзка с него (да, тя е във фазата на Обърканата). Междувременно споделя най-прекрасните си мигове, сутрини, вечери, вани, със съквартиранта си... героя на Матю Райс. Да, той е гей, най-добре я познава (а и тя го слуша с всичките си очи) и винаги и дава правилни съвети. Тя се пробва да го забие с някой друг от лявата лента, на него обаче друго му в главата. И т.н. и т.н. До момента, в който... Джакс (Мърфи) не среща своя нов колега, пич (Паоло - героя на Кабрера) с аржентиски произход, много готин, личен асистент на шефа й (фотограф гей), заради което... тя го заклеймява като такъв и тръпне в очакване да го сватоса с Питър (Райс). Джакс си има и най-добра приятелка (Катрин Тейт), една издухана "поетеса" (О, Боже! какви неща пишеше тая...), която също споделяше проблемите си с нея... и й беше емоционален отдушник. Нищо ново дотук нали. Остава само да видите какви нови сконфузни ситуации могат да се получат... и как героите ще се гонят накрая на филма, за да кажат: "Обичам те!", след като са го осъзнали. Интересно е, струва си... 90-те минути.

А, да не забравя. Питър, амбиция да стане писател, най-накрая завършва своята "пиеса", която всъщност пресъздава филма, който гледате. И накрая даже го филмират. И за миг ще видим Гуинет Полтроу и Орландо Блуум, пресъздаващи героите Джакс и Паоло... любоф! Любоф! И пак любоф!
Не забравяйте: "Love is all around!" Както и... абе обичайте се (щото ние ви обичаме, нали се сещате, онова бозаво предаване по bTV). Enjoy!

No comments: